Asalamualaikum dan salam 2nd March 2017... lajunya masa berlari, tak terkejar rasanya. makin dikejar makin laju pulak perginya kan... so, sebaiknya kita hadapi semampu mungkin, penuhkan diri dengan bekalan untuk di"sana" nanti dan semuga Allah merahmati kita semua... pesanan untuk diri sendiri yang selalu leka. bekalan didunia jugak kena sediakan untuk keluarga kami... dan beberapa hari lepas kak rose buat lah kuih bom yang sangat sedap ni... lembut jer walaupun dah terbiar semalaman... lama sangat tak buat kuih ni kerana sangat pobia bila ada yang meletup sky high masa menggorengnya. tapi resepi ni memang sangat cun, tak meletup punya! terima kasih
AlongRoz yang kongsikan resepinya ya..
INGREDIENTS:
- 80g Sweet Potato - steamed & mashed
- 120g Glutinous Rice Flour
- 20g Plain Flour
- 35g Castor Sugar
- A pinch Salt
- 100ml Water
- Sesame Seeds - for rolling
- Coconut/Bean Filling
METHOD:
- Mix all ingredients to form a soft dough.
- Divide into 12 balls.
- Flatten each ball, place a ball of filling & wrap.
- Roll onto sesame seeds.
- Deep fry until golden.
- Enjoy!