BISKUT WALNUT CINA




BISKUT WALNUT CINA

Resipi asal dari Amy Beh

125 gm gula castor

1 cawan minyak

60 gm kacang walnut,cencang

(A)

300 gm tepung

1 s/t serbuk penaik

11/2 s/t soda bikarbonat

¼ s/t ammonia

1 s/t garam

Untuk sapu atas:

2 biji kuning telur,dipukul

Sedikit bijan,jika suka

1. Ayak (A) ke dalam mangkuk adunan. Masuk gula dan walnut yang di cencang gaul rata. Tuangkan minyak dan uli menjadi doh yang lincin.

2. bahagikan adunan kepada beberapa bahagian 60 gm. Betuk bulat dan tekan kebawah sedikit menggunakan ibu jari di tengah nya.

3. atur biskut di-atas dulang yang di sapu dengan sedikit minyak. Sapu biskut dengan kuning telur dan tabur dengan sedikit bijan. Bakar dalam oven ketuhar yang bersuhu 170c selama 25 atau 30 minit atau sehingga perang. Sejukan dan simpan dalam tin.






Subscribe to receive free email updates:

Related Posts :

  • BUAT DUIT RAYA 2020 DENGAN ASTANA COOKIES Assalammualaikum, salam semua. Ok, hari ni che mat nak berkongsi satu peluang menambah rezeki bagi mereka yang berminat diluar sana, teruta… Read More...
  • Buntil Tuna Buntil Tuna Siang, Menu hari ini..Buntil isi Kelapa Parut & Tuna..😘😘 Lagi pengen Buntil ala Magelang yang isi Tongkol..tapi… Read More...
  • Tumis Tahu Aneka JamurAneka jamur yang digunakan untuk masakan tumis tahu ini adalah jamur kuping, hioko (shiitake), dan jamur kancing. Hidangan yang cocok sebaga… Read More...
  • Udang Masak Woku Udang Masak Woku Siang, Udang hidup yang aku beli di pasar tadi, udah berubah jadi menu Udang Woku 😃😃😋Karena Udangnya tadi mas… Read More...
  • Lunpia Rebung Special Lunpia Rebung Special Pagi..ini resep Lumpia Rebung yang aku buat kemaren sore ya teman2 😘😘Ini jenis Lumpia yang kulit lembut ya… Read More...