Iftar #24 seadanyaaaa...

menu berbuka yang caca marba, seadanya.  sukun pemberian kawan, terima kasih Datin Siti dan kak rose gorengkan... makan cicah dengan sambal kicap jawa...sedap, makan bagai tak hengat! terima kasih jugak pada cik google yang carikan petua camner nak ilangkan getah pada sukun tu... Rendam irisan buah sukun dalam air kapur sirih, campur air rendaman untuk menghilangkan getah, kira kira proses perendaman irisan buah sukun tersebut antara 2 atau 3 jam. Angkat irisan buah sukun kemudian cuci dengan air bersih. mudahkan...

 lepat pisang yang lemak manis ni jugak pemberian kawan yang sama... katanya orang berbudi kita berbahasa... bukan takat buah sukun dan kuih lepat ni, sayur sawi, bendi dan terung fresh petik dari kebun pun dia bagi jugak setelah kak rose tolong ajarkan dia buat tat nenas kerang tu... macam lah kak rose pandai sangat... hihi.. actually sama2 belajar lah kita kan...

 sianak beli ni lagi... suka sangat dengan menda ni. sedap katanya..

 since en asben bukak puasa dengan anak2 buahnya... buat sup ikan merah ni pun untuk kak rose makan sorang jer...meratah la jawapnya walaupun dah dekat pukul 10.30 malam... kita ternak lemak memalam biar cepat membiak!

 lauk untuk sianak... ikan tenggiri masak sambal... no kuah2 katanya tapi kicap tetap nak jugak!

naik kat weighing scale dipetang hari puasa... from day one puasa sampai dah nak akhir ramadhan, sekilo jer bezanya... itu pun bila dah bukak puasa nanti maunya berbalik to square one! ishhh!!!! stubborn betul fat yang dah sebati kat badan ni.... tak maunya dia pergi!

Subscribe to receive free email updates: