Samperit coffee

 antara cookies yang kak rose buat untuk hari raya nanti... memang semerbak bau coffee tu masa membakarnya, menduga sungguh dibulan puasa ni! terima kasih MTQ Creations yang kongsikan resepinya... tapi resepi ni agak lembik, so kak rose tambah sedikit tepung untuk dapatkan munger yang yang cantik ni... tak de piping bag dan nozzle bintang, so kak rose guna acuan bunga rose ni jer.... banyak derhakkan resepi mak tok ni...mohon maaf banyak mt... hihi

Bahannya..
240gm butter (mt selalu pakai SCS salted atau Tatura salted)
80gm gula icing
1st esen vanilla
4 st coffee emulco (boleh guna capucino)
220gm tepung gandum cap rose
80gm tepung jagung
25gm serbuk badam
Hiasan
coklat cip dan almond nib


Cara...
Pukul butter dan gula icing hingga kembang
Masukkan esen vanila dan esen kopi pukul lagi hingga rata
Masukkan tepung andum..tepung jagung dan serbuk badam.Gaul rata
Masukkan  adunan kedlm piping bag..yg telah di pasang nozzle bintang.
Hiaskan dgn coklat cip dan almond nib
Bakar selama 10 min dgn suhu 150C.

Subscribe to receive free email updates:

Related Posts :

  • Tips Memasak Beras MerahSebagian dari kita mungkin jarang mengkonsumsi beras merah, dan sebagian orang mengatakan kalau beras merah lebih mahal harganya dibanding b… Read More...
  • WW: lunch n dinner  bila kami bertiga.... tinggal berdua jer... … Read More...
  • CHIA YOGURT PUDDING Bismillahirrohmanirrohim Assalamu'alaykum warahmatullah Chia seeds adalah salah satu super food terbaik dan merupakan tumbuhan asli dar… Read More...
  • Tongseng Kambing ahan- bahan 250 gram daging kambing muda 250 gram daging kambing yang masih ada tulangnya 1 liter santan kental Bumbu yang dihaluskan 6 … Read More...
  • SUP IGA PANGGANG Bismillahirrohmanirrohim Assalamu'alaykum warahmatullah Eid Al Adha Mubarak...telat sehari gak apa-apa ya. Semoga segala amal ibadah kit… Read More...